Ontsnappen aan de stad!

Met grote snelheid zijn we dinsdagmiddag vertrokken uit de stad, na eerst de files in Kampala te hebben getrotseerd.

Op weg naar Masaka; dat was het eerste doel. De roadtrip gaat van start! We (Anthony en ik) gaan een maand lang door heel Uganda reizen en werken voor onze tourcompany Mwanz O Tours Uganda. Businessdeals sluiten, reisproducten maken, produceren van beeldmateriaal en het schrijven van content.

Wachten

De dagen voor vertrek waren lang en voelde een beetje als de tijd uitzitten met alle ongemakken van waar ik verbleef. Hoewel ik een hoop te doen had en mijzelf bezig hield was ik toch echt wel klaar met de drukte, smog en hectiek van Kampala. Eigenlijk zouden we maandag vroeg vertrekken maar de auto moest ineens naar de garage want de ABS deugde niet meer en zo vertrokken we ruim 30 uur later.

Afscheid nemen van de familie

Ik kon natuurlijk niet zomaar weg na weken met de familie in Kampala te hebben opgetrokken en samen hebben geleefd van de beetjes die we allemaal samen hebben gedeeld. Met Justine (oudste zus van 17 kids) heb ik een hechte band opgebouwd en ik ga haar dan ook zeker missen!

Na het afscheid konden we vertrekken! We zouden de eerste nacht in Masaka overnachten, in het ouderlijk huis van Anthony. ‘s Avonds heb ik nog in een lodge gewerkt waar internet te vinden was en met een uitzicht mooier dan mijn eigen wallpaper-foto met de grens van Zimbabwe.

Bunda Lodge werksfeer

Ik heb daar o.a. gewerkt aan de video voor Tumwebaaze Primary School, de school waar Julius hard voor werkt en ik ook deze weken. Het is de school waar jullie donaties terecht zijn gekomen. Hieronder het resultaat te zien!

Queen Elizabeth National Park

De volgende dag was het dan eindelijk zo ver! Om 5.30 a.m stond ons een goede 320 kilometer naar Queen Elizabeth National Park te wachten. De afstand lijkt minder dan dat het daadwerkelijk is want het was meer dan 6 uur hobbelen. Ugandezen rekenen dan ook nooit in kilometers maar in uren rijden. 😉

Tijdens de trip zijn we nog ergens gaan ontbijten met GOEDE KOFFIE! Anthony vindt ‘French Press’ maar wát fancy klinken maar ik kan even geen poederkoffie meer zien, ruiken en drinken.

Cassave, gebraden geitenvlees, cola… you name it.

Aan voedsel geen tekort trouwens, want als je in een dorpje je auto ook maar iets vertraagd in tempo dan komen er van alle hoeken verkopers aansnellen. Dit soort ‘raamhandel’ is een beetje de grootste inkomstenbron voor veel mensen in dorpjes, naast alle groente en fruitkraampjes.

Rond het middaguur naderen we de ingang van Queen Elizabeth National Park en rijden we naar de lodge. Wij zullen de hele trip lang kamperen om de kosten zo laag mogelijk te houden, maar dat mag de pret zeker niet drukken!

Diezelfde avond zijn we nog op een game drive gegaan (met de auto door het park touren op zoek naar wildlife) en zo kwamen we een heel bijzonder tafereel tegen, namelijk leeuwen in de boom! Van alle populaties leeuwen in Afrika zijn er maar een aantal dat bomen beklimt. Heel zeldzaam dus!

Hier alvast een sneak preview van de vele foto’s die nog komen gaan!

Na een nacht in de tent zijn we de volgende morgen tevens vroeg opgestaan. Maar een nacht tussen de struinende olifanten, nijlpaarden, leeuwen en hyena’s is wel andere koek dan tussen de kakkerlakken.

De lodge heeft geen hek om het erf waardoor alle dieren ‘s nachts vrij rondlopen, maar er zijn altijd bewakers die de boel in de gaten houden. Ze hebben geen wapens bij de hand en handelen uit respect voor de dieren. Zo vertelde één bewaker dat wanneer je een olifant wegjaagt met geweld ze geheid terugkeren en je hele constructie vernietigen. Wijze dieren met complexe emoties en dus ook een gevoel voor wraak.

Om 6 a m. zaten wij in de 4×4 op weg naar nog meer wild spotten (game drive dus). We hebben een hele hoop beesten gezien, waaronder zelfs 2 luipaarden bij elkaar, wat ook weer uiterst bijzonder is want ze leven een solitair bestaan.

Als je goed kijkt zie je naast de weglopende luipaard rechts nog eentje in het gras zitten.

‘S middags heb ik een guide meegenomen op een wandeling want als ik iets niet goed kan is stil zitten. Er is buiten auto rijden en in de mainhouse van de lodge zitten niet echt veel te doen, luie boel dus. Maar hij was blij verrast en heeft mij een hoop van de omgeving laten zien, waaronder de fisherman’s.

‘S avonds zijn we een tocht langs 4 kraters gaan doen, dat was fascinerend! Verslagen over deze avonturen volgen later met beeld! 🙂

Mwanz O Tours, wattes?

Anthony is in 2015 begonnen met zijn tour & travel company en ik ben dit jaar aan boord gesprongen met verfrissende ideeën en werkzaamheden. Zo doen we samen de marketingkant en zijn we op reis om verdere deals te sluiten met lodges, National Parks en guides om zo pakketten aan te kunnen bieden voor reizigers. Ook doe ik de communicatie, de Social Media kant en de website beheren en doe ik fotografie werk.

Van alles wat, en dat bevalt erg goed! Ik ben van het doorpakken waar Afrikanen soms wat losjes kunnen omgaan met zaken, terwijl de juiste timing vaak echt een groot verschil maakt.

Anthony en ik

Ik heb het hier erg naar mijn zin en kan vele kanten van mij tot uiting brengen tijdens dit avontuur.

Om terug te zijn in de bush ervaar ik echt als een verademing. Ik voel mij hier thuis in de natuur en het type leven. Ik ruil gemakkelijk mijn jurkjes in voor die ‘sexy’ afritsbroeken en doe graag gassen in een four wheel drive.

Wordt vervolgd!

Advertisement

One thought on “Ontsnappen aan de stad!

  1. Meisje, meisje toch! Wat ben ik jaloers op jou zeg! Vooral dit laatste verhaal spreekt mij ontzettend aan.
    Ik zie je nog eens daar blijven als b.v. ontwikkelingswerker. Lijkt mij heel goed en geeft je leven een zeer volle invulling!

    Like

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s