1 dag voor vertrek….

Dag allemaal!

Zoals wellicht vernomen; ik ga naar Uganda en er zijn zoveel mensen die met mij meeleven, vragen stellen en mensen die gedoneerd hebben aan Divineking Youth and Children Organisation. Maar ook vrienden en kennissen en misschien wat nieuwsgierige lezers die ik al lange tijd niet meer heb gezien of gesproken dat ik heb besloten om wekelijks een update te maken aan de hand van een laagdrempelige blogserie over mijn tijd in Uganda.

Ik hoop dat jullie het leuk en interessant vinden om te lezen wat voor avonturen ik allemaal meemaak en waar jullie donaties terecht komen!

Meer weten? Over het lokale schoolproject kan je hier meer vinden.

‘Struinend door bos en hei breng ik mijn resterende tijd voor vertrek door’

Struinend door bos en hei breng ik mijn resterende tijd voor vertrek door. Plus dat mijn tas eigenlijk nog volledig ingepakt moet worden en ik nog moet zien of alles in 1 ruimbagage gaat passen of dat er toch 2 stuks aan te pas moeten komen om ook alle spullen die op aanvraag van de school en Ugandese vrienden mee te kunnen nemen. En nee, ik heb geen vliegangst 😉

Contrast

Ik voel mij eigenlijk heel rustig; ik zie het allemaal wel. Normaal regel ik dingen tot in de puntjes maar omdat mijn vorige reis naar Zuid-Afrika binnen 2 weken van plan naar uitvoering ging lijk ik ineens extreem veel tijd te hebben. Misschien te veel, want nadenken doe ik wel in overvloed.

Maar ja, dat is Hanna-eigen zoals velen van jullie wel zullen weten.

De aanloop naar vertrek

Afgelopen maanden heb ik natuurlijk niet stilgezeten! Eerst heb ik mijn baas moeten overtuigen van het nut van mijn buitenlandse avontuur en mag ik op verlof. Ook heb ik vier vaccinaties moeten halen om überhaupt het land binnen te mogen en moest ik 100 malariapillen halen. En heb ik een online vragenvuur moeten doorstaan – dat een hele avond kost – om een visum aan te kunnen vragen. Ook heb ik mijn eerste afritsbroek aangeschaft (!) en een klamboe. En ik heb een reisgids gevonden over Uganda, wat overigens heel moeilijk was omdat het (nog) geen populair toeristenland is.

Ook heb ik geregeld contact met Julius en Anthony die mij de komende maanden gaan meenemen in hun leven. Ik heb hen ontmoet op mijn vlucht naar Zuid-Afrika twee jaar geleden en zo is dit hele Uganda-avontuur van start gegaan! Julius beheert de school en Anthony is eigenaar van Mwanzo Tours and Travels waar ik ook werk voor ga doen, om Uganda op de kaart te zetten. 😉

Wat feitjes over Uganda

Uganda wordt de parel van Afrika genoemd en dat is niet zomaar.

De meeste mensen associëren Afrikaanse natuur met savannes en de Lion King maar Uganda heeft een regenwoud dat een thuis biedt aan helft van de wereldpopulatie berggorillas en nog veel meer andere zoogdieren, insecten en vogels.. Ook kent Uganda bergtoppen van boven de 5000 meter en het Victoriameer is het grootste meer van heel continent Afrika.

Kampala is de hoofdstad van Uganda, gebouwd op 7 heuvels. De naam is daar ook afkomstig van: Hills of the Impala (Kasozi ka Empala).

Het verkeer rijdt links, een overblijfsel van de Brits koloniale tijd.
Dat is een beetje hoe het is en verder spring ik weer volledig de diepte in! Ik ben benieuwd wat mij allemaal te wachten staat. Voor een (bijna) dagelijkse update kan je terecht op mijn instagram Wild Capturing Hanna en op mijn facebook zal je ook geregeld foto’s langs zien komen!

See you in Uganda!!!

Laat gerust een reactie achter of als je vragen hebt of gewoon nieuwsgierig: bericht mij gewoon waar mogelijk 🙂

Wil je mij steunen voor het scholenproject? Dat kan nog steeds hier!

Advertisement

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s